Beweging in praktijk

Beweging in praktijk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beweging-in-praktijk: Handleiding voor duiveltjestrainers in voetbalWaarom?

Sinds 2011 geeft Willem opleidingen aan duiveltjestrainers in voetbal
We plannen deze opleidingen vnl. in het begin van het seizoen of op het einde van het afgelopen seizoen om het nieuwe voetbaljaar voor te bereiden, dat heeft te maken met het jaarplan dat we aanbieden.
We spenderen tijdens zo'n opleidingsdag 6-7 uren enkel en alleen aan de opleiding van voetballertjes vanaf 4 jaar tot 8-9 jaar, met de specifieke inhoud en aanpak voor die leeftijd. We combineren hier een theoretische presentatie met de hoognodige praktijk.
Bedoeling is dat je met de inhoud meteen aan de slag kan de eerstvolgende training, en dat je een strategie in handen hebt die je week na week kan toepassen en uitbreiden.
Omdat niet iedereen kan deelnemen aan 1 van onze opleidingsdagen hebben we een programma ontwikkeld dat je van thuis uit kan bestuderen, bekijk het als een digitale versie van onze praktijkdag. Het programma op zich geeft je als trainer een pak inzichten en vaardigheden in het begeleiden van de allerjongste en beginnende voetballertjes of is de ideale aanvulling voor trainers die reeds hebben deelgenomen aan 1 van onze opleidingsdagen. Ook na het bestuderen van deze handleiding kan je nog altijd deelnemen aan onze praktijkdag: opleiding voor duiveltjestrainers in voetbal.Wat?

Het digitale programma 'handleiding voor duiveltjestrainers in voetbal' bestaat uit meer dan 40 pagina's met uitleg, visie, tips en advies in het trainen van beginnende en zelfs gevorderde voetballertjes.
Naast de tekst kan je linkjes vinden naar maar liefst een 25-tal korte of langere filmpjes met technieken en voorbeelden van trainingsinhoud, samen goed voor bijna 45’ videomateriaal, je hebt wel een online verbinding nodig om de filmpjes te kunnen bekijken. Veel van deze filmpjes bevatten ‘slow motion’ beelden die je het als trainer gemakkelijk maken om de beweging te analyseren en aan te leren. Zo hebben we bv. een heel handige opbouw om de Zidane beweging aan te leren, stap na stap, met de linker en de rechter voet, gedemonstreerd door het 5-jarige voetballertje Thomas ). Hieronder een praktijkvoorbeeld van de topic voetbalhuiswerk – jongleren (demo door 5-jarige Kamiel)


Hieronder kan je ook al een deel/voorbeeld vinden van de inhoudstabel, die stap na stap wordt opgebouwd naar een praktisch toepasbaar leerplan voor het jongen voetballertje.

Inhoudstafel
1.Inleiding
1.1 'Had ik maar ...'
1.2 'Talent ...'
1.3 'Elk kind is ... een 'atleet'
1.4. Een duiveltje is ... GEEN kleine volwassene!
1.4.1. Mentaal
1.4.2. Motorisch
1.4.3. Beleving
2.Voorstelling van mezelf
2.1 'Een eindeloos leerproces ...'
2.2 'Waar leer je het trainerschap…voor duiveltjes?'
2.3 'Duiveltjestrainer ... een passie?'
3.Doelstelling:
3.1. Wat is jouw plan voor volgend seizoen?
3.2 Mijn persoonlijk plan
3.3. Kan het nog beter?
3.4 Kritische kijk ... om te verbeteren
4.Waar te starten?
4.1 Leiden van de bal!
4.1.1 Met welk gedeelte van de voet?
4.1.2. Overzicht bewaren!
4.1.3. Snelheid opvoeren!
4.1.4. Blijf het leiden opvolgen en corrigeren!
4.1.5. Leiden binnenzijde voet?
...Handleiding voor duiveltjestrainers in voetbal aanschaffen?

Heb je interesse in onze 'handleiding voor duiveltjestrainers in voetbal' dan kan je het heel eenvoudig aanschaffen via onderstaande knop, na betaling ontvang je de handleiding in je mailbox. Wens je het liever via overschrijving aan te schaffen, neem dan gerust contact op info@beweginginpraktijk.be voor de overschrijvingsgegevens, je ontvangt dan ons programma, zij het met enige vertraging tov. de knop hieronder, via mail.
Op dit moment heb je de handleiding voor duiveltjestrainers in je bezit voor de introductieprijs van 19,95 euro ipv. 29,95 euro.
Van jouw investering in een betere opleiding schenken we 10% naar een goed doel, nl. voetballertjes in de Filipijnen en Senegal (meer info onderaan)

© 2014, Willem Timmermans, uitgegeven in eigen beheer: info@beweginginpraktijk.be Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de uitgever.


The Fat Decimator System

Ons goed doel: F.U.N.

Act2Prevent - Educatie ondersteunt via dit programma ook een goed doel met name voetballertjes in onderontwikkelingslanden zoals Senegal en de Filipijnen, die met een paar euro’s veel kunnen realiseren. Zo brengen we ook een glimlach op gezichten van kinderen/voetballertjes die het met veel minder moeten doen dan de onze. 10% van jouw investering in deze handleiding wordt door ons doorgestort aan F.U.N. Alvast bedankt om via jouw leergierigheid ook meteen deze projecten te steunen!
Meer info:
De missie van Football Unlimited Netherlands Foundation(F.U.N.)
Ron Brouwer (voorzitter) 53 jaar oud en geboren te Amsterdam
'Alles begint met een droom'

Dat voetbal op latere leeftijd mijn leven zou gaan beheersen dat bleek al snel toen ik op zevenjarige leeftijd met een bal onder mijn kussen sliep.
Zoals zoveel kinderen droomde ik van een carrière als profvoetballer.
Het bracht mij tot aan de jeugd van Ajax en een ervaring in de mooie stad Granada (Spanje).
Daar mocht ik in 1982 bij de plaatselijke tweede divisionist een stage meemaken.
Helaas gooide een chronische liesblessure roet in het eten.
Nadat ik wat heb mogen rondreizen (o.a. 12 jaar in Spanje gewoond en twee jaar in Zuid-Amerika gewerkt) en waarbij ik veel armoede heb mogen aanschouwen dacht ik op mijn 50-ste waarom breng ik niet twee dingen die mij aanspreken bij elkaar.
Enerzijds mijn opgedane kennis en ervaring op voetbalgebied delen met minder bedeelden in met name ontwikkelingslanden. Daarnaast wilde ik een beetje fun geven aan kinderen die dat minder gewoon zijn dan onze eigen kroost door hen te verblijden met nieuwe sportkleding en materiaal.

In 2013 richtte ik het bestuur op en zo was de geboorte van de F.U.N. Foundation oftewel Football Unlimited Netherlands een feit.
Nadat wij in ditzelfde jaar een project hadden gedaan in Tacloban op de Filippijnen gaan wij nu in oktober 2014 naar Dakar in Senegal. In samenwerking met de stichting Dakarkids van de heer William Deymann (Nederlandse kinderpsycholoog die daar twee opvanghuizen runt) zullen wij 40 lokale sportbegeleiders opleiden/begeleiden zodat zij later zelfstandig kwalitatief goede trainingen aan de plaatselijke jeugd kunnen geven.
Trainers zullen gedurende drie weken dagelijks trainingen verzorgen voor de bijna 400 kinderen van twee voetbalscholen. Deze twee voetbalscholen zijn een initiatief van William Deymann. Kinderen die hun best doen op school mogen toetreden .
De Football Unlimited Netherlands Foundation werkt ontzettend hard aan de uitbreiding van haar netwerk. Zo hebben wij inmiddels een aantal BN-ers kunnen verbinden aan de stichting.
Viggo Waas (ambassadeur) Peter Heerschop (comité van aanbeveling) en Andy Houtkamp (de Radio 1 sportverslaggever en winnaar van de Theo Koomenprijs 2013, ambassadeur)
Zie ook op de website www.fun-foundation.nl hoe Jorgen Raymann en de zojuist benoemde mensen mee hebben gewerkt aan een filmpje t.b.v. het project op de Filippijen. Zo zijn wij ontzettend blij met de steun van RICOH
Frank Nieuwenhuis en Carlo Izaks hebben zich geweldig ingezet om ons project te ondersteunen.
RICOH draagt zorg voor het vervoer van al het materiaal dat is bestemd voor met name de stichting Dakarkids. Echter hetgéén nu is ingezameld door de F.U.N. Foundation overtreft onze stoutste verwachtingen namelijk 15 kuub aan materiaal met een gezamenlijke waarde van maar liefst €45.000,-
Naast de stichting Dakarkids zullen verschillende scholen in de omgeving mogen profiteren en krijgen wellicht weldra nieuwe sportkleding. Onze jonge foundation kan nog veel steun gebruiken.

STEUN DE F.U.N. FOUNDATION EN DAARMEE DE KINDEREN IN SENEGAL EN OP DE FILIPIJNEN DOOR GEBRUIK TE MAKEN VAN ONS BANKREKENINGNUMMER.
Rekening: NL36ABNA 0596823355
BIC: ABNANL2A
t.n.v. Football Unlimited Netherlands
o.v.v. Project SenegalCombinatie van 2 trainingstools voor voetbal: enerzijds de fitlight trainer (reageren op de instelbare lichtjes) en de quick feet trainer (6 hoekige ruimte voor balaannames en inspelen). Het spelertje dient zo snel mogelijk het lichtje te doven door het juiste paneel te raken met de bal.
Meer info omtrent de 'quick feet trainer'?
Meer info omtrent de 'fitlight trainer'?

The Red Tea Detox

Copyright © 2018 Beweging in praktijk. All rights reserved

Acceptatieteken
EREPS-erkend Personal Trainer.
www.ereps.eu
Gecertificeerd personal trainer
Bekijk mijn certificaat
Gecertificeerd NG360 Golf Performance Specialist
Bekijk mijn certificaat
Gecertificeerd Functioneel fitness coach voetbal
Bekijk mijn certificaat
Functionele programma's
Meer info PROMO
Databank van 70 oefeningen
LOGIN/REGISTREER
Afslank programma
10 beste tips
Rugschool programma
Back to basics
voetbal DVD

Bestellen
Voetbal-DVD FAQ
LOGIN/REGISTREER
Willem Timmermans

Twitter
Volg ons op Twitter
LinkedIN
Mijn LinkedIN profiel
Blog
Onze blog
Partners
Meer weten over 'beter golfen'
Meer weten over podologie.
Meer weten over voedings- supplementen.
Meer weten over preventie.
Meer weten over osteopathie.
Meer weten over voetbalopleidingen.
Meer weten over fietsen.
Meer weten over fitnessopleidingen.
The Red Tea Detox
Helicon-IT