Beweging in praktijk

Beweging in praktijk
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Beweging in praktijkWelkom op de officiële website 'beweging-in-praktijk' van personal trainer Willem Timmermans.

Uw aanwezigheid op onze website betekent dat u ook een persoon bent die op zijn minst geïnteresseerd is in een goede gezondheid. Deze site is immers gecreëerd om u informatie te verschaffen over hoe u kan komen tot een beter prestatie-, welzijns- en gezondheidsniveau door middel van functioneel bewegen. Bewegen staat hier dus centraal en Willem Timmermans is diegene die u kan bijstaan met de praktijk en de theorie!


'Door mijn studies aan het Gray-Institute in de USA heb ik andere inzichten ontwikkeld die me gaan helpen om meer oorzakelijk te gaan denken. Elk lichaam is uniek en dat maakt het zo'n speciale uitdaging om op zoek te gaan naar de meest geschikte manier van begeleiden, bewegen.
Door mijn drang en zoektocht naar betere informatie, de beste technieken en vaardigheden, wil ik me onderscheiden op het gebied van menselijk bewegen. Educatie laat mensen groeien en om die reden hou ik ervan mijn kennis te delen met jou! Do you want to grow'?Opleidingen, voordrachten, seminaries, demo-trainingen,...

Beweging In Praktijk werkt samen met Act2Prevent voor het geven van educatie aan individuen, groepen, sportclubs,...
Meer info op 'voordrachten' en 'demotraining voor clubs' of contacteer ons voor een kwalitatieve sessie op maat.
Meer weten over voetbalopleidingen

Nieuw: Handleiding voor duiveltjestrainer in voetbal meer info

Combinatie van 2 trainingstools voor voetbal: enerzijds de fitlight trainer (reageren op de instelbare lichtjes) en de quick feet trainer (6 hoekige ruimte voor balaannames en inspelen). Het spelertje dient zo snel mogelijk het lichtje te doven door het juiste paneel te raken met de bal.
Meer info omtrent de 'quick feet trainer'?
Meer info omtrent de 'fitlight trainer'?


Presentatie op het 3de Cyprus International Soccer Conference, Nicosia May 26th-27th: Willem is uitgenodigd door de organisatoren van CISC om een presentatie te geven over blessurepreventie in voetbal.
De presentatie 'Injury Prevention by functional stretching' bestaat uit een theoretische inleiding met enkele praktijkvoorbeelden en een essentieel praktijkgedeelte.


Eerstvolgende opleidingsdag voor voetbaltrainers, kiné/fysiotherapeuten, herstel- en revalidatietrainers op 27/09/2016 op de terreinen van KSC Machelen, België
Meer info en inschrijven

Wegens de positieve reacties en om iedereen de kans te geven deel te nemen willen we zo snel mogelijk werk maken van een nieuwe opleiding. Breng ons gerust op de hoogte van je interesse en mogelijke data die voor je zouden kunnen, we brengen je dan persoonlijk op de hoogte van de nieuwe cursusdag. Bedankt!


Afdrukken


Functioneel Fitness Coach Voetbal

Act2Prevent is in 2013 gestart met een gloednieuwe cursus die, in tegenstelling tot onze dagopleidingen, meerdere dagen (10) in beslag zal nemen.
Act2Prevent gaat met de opleiding 'Functioneel Fitness Coach Voetbal' uitdaging aan om ervoor te zorgen dat de deelnemers zichzelf ontwikkelen tot 'specialist' in het begeleiden van voetballers op het fysieke vlak, zonder het holistische aspect van 'het voetballen' uit het oog te verliezen.
We leggen de lat erg hoog, vragen een groot engagement, interactie en 'teamwork' van de deelnemers met een uniek leermoment als doel. Deze opleiding wordt momenteel niet meer gegeven in groepsverband maar kan nog wel op individuele basis worden gevolgd. Het voordeel van een individuele opleiding is tijdswinst en efficiëntie aangezien we heel gericht kunnen werken naargelang je achtergrond en ambities'Functioneel Fitness Coach Voetbal - recrea'

Misschien heb je al eerdere opleidingen gevolgd maar was het niet 100% voor je duidelijk, ...had je het idee dat de link met voetbal er niet voldoende was, ...was het niet praktisch genoeg gericht ...of gewoon ...erg moeilijk toe te passen? Of heb je noties van alle fysieke onderdelen die een voetballer dient te trainen maar mis je de details of het complete plaatje?

Vraag naar onze individuele opleiding.

Het is ons doel om laagdrempelige informatie te brengen die makkelijk toepasbaar is en vooral erg begrijpbaar is, niet alleen voor de begeleider maar ook voor de voetballer.
De 'Functioneel Fitness Coach Voetbal – Recrea' begrijpt op het einde van de dag de noden en behoeftes van de recreatieve voetballer en is in staat op een eenvoudige manier de meest up-to-date technieken uit de fitness-wereld te delen met de voetballers.
De 'Functioneel FCV- Recrea' gaat het engagement aan om zijn/haar spelers en club op de hoogte te brengen van oefeningen die in eerste instantie logica brengen voor het lichaam en tevens gelinkt zijn aan de sportspecifieke behoeftes van de recreatieve voetballer. De ‘Functioneel FCV – Recrea’ is in staat om met een kritische blik te kijken naar de huidige oefenmethodes in het voetbal en heeft de nodige kennis en inzichten om zelf een selectie te maken van wat effectief 'functioneel is ... voor voetbal'!

The Fat Decimator System

'Functioneel FCV – Recrea': Voor wie?
Gedreven en dynamische begeleiders die zich verder willen bekwamen in de sportspecifieke fitness- begeleiding van de recreatieve voetballer.
Voetbaltrainers die hun kennis op 'de fysieke ontwikkeling van recreatieve voetballers' willen verbreden.
Hersteltrainers, revalidatietrainers, physical coaches, ...
Medische zorgverleners die zich verder willen specialiseren in het voetbalspecifieke begeleiden op lichamelijke vlak, blessurepreventie, testing, ...

'Functioneel FCV – Recrea': Inhoud?
Introductie: Definiëring en domeinbepaling 'FCV', verschil tussen 'Recrea' en 'PRO' behoeftes binnen de voetbalwereld en afgeleide doelstellingen voor de 'FCV'.
Topic:
'Functionele flexibiliteit als basis van je krachttraining'. Theorie + praktijk
'Functionele krachttraining VOOR VOETBAL!' Theorie + praktijk

'Functioneel Fitness Coach Voetbal – PRO'

Act2Prevent gaat de uitdaging aan om ervoor te zorgen dat de deelnemers zichzelf ontwikkelen tot 'fitness specialisten' in het begeleiden van voetballers, met volle aandacht voor het holistische aspect van 'het voetballen'. Bedoeling is dat de deelnemers de kwaliteiten hebben om voetballers tot het allerhoogste niveau op een professionele en sportspecifieke manier te begeleiden.
We leggen de lat erg hoog, vragen een groot engagement, zelfstudie, interactie en 'teamwork' van de deelnemers met een uniek leermoment als doel. Daarnaast is er nog veel ruimte in het ontwikkelen van 'functionele trainingsprogramma's voor voetbal', zeker in de de topic 'blessurepreventie'. Aan de beste speler ter wereld heb je immers niet erg veel als hij ... gekwetst is.
De 'Functioneel FCV – PRO' is door Act2Prevent niet medisch opgeleid of gemachtigd medische handelingen te verrichten maar kan erg ondersteunend en vernieuwend werken in het fit/gezond houden en de 'performance' van de speler.
De opleiding 'Functioneel FCV – PRO' daagt de deelnemers uit om de handschoen op te nemen en mee te denken binnen het concept 'voetbalgerichte fitness' en tevens op de hoogte te zijn van de laatste ontwikkelingen. Act2Prevent zorgt voor de professionele prikkels, kwalitatieve contacten vanuit de verschillende disciplines ... en de nodige uitdagingen en leeromgeving, zodat jij je kan ontwikkelen tot een Functioneel FCV- PRO!
Jouw progressie stopt niet na onze opleiding en we vragen een professionele ingesteldheid en de intentie om alle dagen beter te worden. Om die reden zal de groep op de hoogte worden gehouden van updates, bijscholingen, brainstorm-sessies, ed.
Ben je erg ambitieus en heb je de intenties om de huidige werkpunten die er zijn in het begeleiden van voetballers om te zetten in een positieve en verrijkende uitkomst, neem dan zeker contact.

'Functioneel FCV – PRO': Voor wie?
Gedreven en dynamische begeleiders die zich verder willen bekwamen in de sportspecifieke begeleiding van de voetballer binnen een professioneel kader.
Ambitieuze voetbaltrainers die hun kennis op 'de fysieke ontwikkeling van voetballers' willen verbreden en deze technieken willen introduceren/toepassen op hoog niveau.
Hersteltrainers, revalidatietrainers, physical coaches, ...
Medische zorgverleners die zich verder willen specialiseren in het voetbalspecifieke, blessurepreventie en specifieke interesse hebben in het 'medisch screenen van een voetballer'.
(Vooropleidingen LO, Kiné, Personal Training, Osteo of voetbaltrainersopleidingen geven een meerwaarde)
Bij interesse ontvang je een vragenlijst zodat we een beeld kunnen schetsen van je persoonlijke situatie en hoe we je het best tegemoet kunnen komen.

'Functioneel FCV – PRO': Inhoud?
Neem hier contact voor meer info omtrent de inhoud.


Voetbalopleiding voor duiveltjestrainers

Video: stabilisatietraining voor voetbal

Foto's en aanbevelingen

Meer foto's

Educatieve programma's

'Je kan op onze website een aantal unieke en educatieve programma's terugvinden. Omdat we ervoor kiezen om je niet alleen de oplossingen voor te kauwen maar je te betrekken in een leerproces, zullen al onze programma's een educatieve inhoud hebben. Dit vraagt je 'actieve' medewerking maar dat zal je betere en vooral stabielere resultaten geven op korte en lange termijn. We mogen immers niet vergeten dat jij uniek bent en dat je alleen een programma op maat kan maken naargelang jouw behoeftes, interesses, omgeving, tijd, niveau,...
De kennis die je zal opdoen ten gevolge van onze programma's zal je in een positie brengen waar je zelf aanpassingen kan maken naargelang jouw unieke situatie. Do you want to grow'?

Je trainer,
Willem Timmermans


The Red Tea Detox

Nieuws

Beter Golfen
Op 22/5/2012 lanceert NIKE-golf in combinatie met het Gray- Institute het 'NG360 Golf Performance Specialist - concept', een 'performance-programma' dat de recreatieve en professionele golfer beter laat presteren door het aanbieden van een logische analyse dito golf-training. Meer info over het optimaliseren van je golfswing (en veel meer) kan je vinden op www.betergolfen.com

Vanaf 2012 breiden we onze Personal Training Studio te Sint-Katelijne-Waver, Mechelen uit met een 'podologie-dag', dwz. dat podoloog Thorbjorn De Brul op zaterdag ( tss 8-14u ) klanten uit de Mechelse/Antwerpse regio kan ontvangen op onze praktijk. We hopen hiermee een extra service te kunnen brengen naar onze bestaande en nieuwe klanten.
Meer info


Copyright © 2018 Beweging in praktijk. All rights reserved

Acceptatieteken
EREPS-erkend Personal Trainer.
www.ereps.eu
Gecertificeerd personal trainer
Bekijk mijn certificaat
Gecertificeerd NG360 Golf Performance Specialist
Bekijk mijn certificaat
Gecertificeerd Functioneel fitness coach voetbal
Bekijk mijn certificaat
Functionele programma's
Meer info PROMO
Databank van 70 oefeningen
LOGIN/REGISTREER
Afslank programma
10 beste tips
Rugschool programma
Back to basics
voetbal DVD

Bestellen
Voetbal-DVD FAQ
LOGIN/REGISTREER
Willem Timmermans

Twitter
Volg ons op Twitter
LinkedIN
Mijn LinkedIN profiel
Blog
Onze blog
Partners
Meer weten over 'beter golfen'
Meer weten over podologie.
Meer weten over voedings- supplementen.
Meer weten over preventie.
Meer weten over osteopathie.
Meer weten over voetbalopleidingen.
Meer weten over fietsen.
Meer weten over fitnessopleidingen.
The Red Tea Detox
Helicon-IT