Beweging-in-praktijk: Bedrijven
Het is al niet langer een geheim meer dat meer bewegen/een gezonde geest in een gezond lichaam leidt tot beter prestaties op de werkvloer. Een werknemer die zich niet goed voelt in zijn/haar vel zal minder rendement leveren.
Steeds meer bedrijven gaan investeren in een goede gezondheid van haar werknemers, een personeelslid met werkverlet kost de werkgever immers veel meer dan preventief handelen om dit werkverlet te voorkomen. U kan Willem steeds contacteren voor voordrachten over gezondheid, bewegen, voeding, lifestyle, preventie van klachten/blessures en personal training. Er kan ook in kleine groepjes getraind/bewogen worden.
Wenst u meer te weten over de mogelijkheden, neem dan gerust contact en de eerste stap naar een betere gezondheid binnen het bedrijf is gezet.
Beweging-in-praktijk: gezondheidstip voor bedrijven : 'stretch je heup-programma', speciaal bewegingsprogramma voor mensen die een zittend werk/beroep hebben.
Beweging-in-praktijk: gezondheidstip voor bedrijven : 'stretch je heup-programma': referenties.
Hi Willem,
Already, the positive feedback has been amazing, so thank you very much and let's book the next session on your calendar already.
Karen M. Vogten
Director, Client Consulting
BASES
The Nielsen Company
Wavre, Belgium
Hello Karen,
Thank you for organizing this session, I liked it A LOT, it was refreshing & full of useful tips! Will try to do these exercises every morning.
Cheers!
Emilie E.
Beweging-in-praktijk: Organisatie's, sportclubs
Wenst u meer te weten over personal training of een demonstratie voor uw organisatie om te komen tot betere prestaties, neem gerust contact en dan kunnen we samen bekijken wat we voor u kunnen doen.
Referenties
Hallo Willem,
Hou eraan om jou in naam van onze vereniging te danken voor je vernieuwende uiteenzetting. De reacties die ik ondertussen heb binnengekregen zijn positief, zowel van de ouders alsook van leerkracht LO.
Ik denk dat we dit inderdaad verder moeten uitwerken en vooral ook de praktijk meer aan bod moeten laten komen.
Dergelijk initiatief is daadwerkelijk nuttig voor de uitbouw van de trainingen.
Nogmaals dank voor de aangename samenwerking.
Luc De Graeve, Happy Gym Gent,

Een tijdje geleden heb ik je clinic blessurepreventie en krachttraining bijgewoond. Ik was hier echt heel enthousiast over en ben me daarom meer in deze materie gaan verdiepen samen met een collega kinesist. We trachten (met gebruik van de dvd) en eigen input de verschillende facetten te integreren in elke training.
Ikzelf, maar vooral mijn speelstersgroep is hier heel positief over. Men kan op een boeiende en relatief simpele wijze het lichaam sterker maken.
We zijn in onze club al geruime tijd geleden afgestapt van een handelswijze die zijn tijd al lang is gepasseerd. Vandaag trainen we 3 maal in de week. Naast voetbalspecifieke aspecten richten wij ons ook op loop – en coordinatie training, proprioceptie, rompstabilisatie en richten wij ons ook op voeding en verzorging van onze dames voetbalsters.
Ik denk dat het de hoogste tijd is om van onze speelsters betere atleten te maken. Een lichaam de fysiek sterker staat kan hogere en betere prestatie leveren.
We zijn deze weg ingeslaan en vinden dat onze speelstersgroep relatief snel progressie heeft gemaakt en bovendien zien wij dat het blessure leed achterwegen blijft. Graag willen wij als club, trainers, medische staf ons nog meer en beter ontwikkelen zodat wij onze speelsters beter kunnen begeleiden en trainen.
Mvg,
Kurt Aerts, Trainer Dames STVV

Hallo Willem,
Ik was ook bij de clinic blessurepreventie en krachttraining aanwezig, en leerde met plezier een heel andere visie kennen over stretching en krachttraining. Alhoewel ik met de jongste jeugd werk, en begonnen ben met coördinatietraining, reactievermogen, ... ben ik de dvd aan het bekijken voor een project uit te stippelen wat betreft de jeugd. Ik heb gemerkt tijdens mijn stage voor mijn iniator C, dat er op de gouden leeftijd bij preminiemen al veel blessures ontstaan, volgens mij is dit door een foute strechting maar ook een foute training. Ik vermoed door het inbrengen van de geleerde zaken op jouw clinic dat we ook bij jeugd al een goede basis mee gaan geven voor stabiliteit, flexibiliteit, en ook minder blessures gaan krijgen.
In de toekomst wil ik me ook graag richten tot de club waar ik zelf nog speel.
Gr Els ES, KFC Herselt

Altijd interessant als iemand zijn kennis opgedaan in het buitenland wil delen zonder die door je strot te duwen. De interactieve manier is misschien on-Belgisch maar Willem doet het zo spontaan dat iedereen zich onmiddellijk relaxed voelt. In vele opzichten was deze studiedag een eye-opener. Dank aan de organisatoren en Willem voor deze geslaagde dag. Het stijve achterwerk na de talrijke oefeningen neem ik er met plezier bij. De spierpijn zal verdwijnen maar de kennis blijft wel hangen.
Luc Bosmans, trainer SK Lierse Dames

Beste Willem,
Beste organisatoren,
Als groentje langs de zijlijn wil ik zoveel mogelijk inzichten verwerven en dat is met deze bijscholing alvast gelukt! Zoals door anderen reeds vermeld werkte het vooral uitdagend door steeds weer te vragen hoe je iets (lees: ouderwetse oefening) vertaalt naar het moderne voetbal. Achteraf bekeken kon ik me zeker vinden in het feit dat we de oefeningen als "logisch" zouden beschouwen. Voor de allerkleinsten (U6-U10) is deze nieuwe methodiek misschien nog wat te ver gegrepen, laat staan fysieke training op zich. Maar toch zijn er een aantal kleine puntjes die ik ga proberen toe te passen op wedstrijddagen. Een voorbeeldje hiervan is het voorbereiden van de voet/tenen zoals we gezamenlijk gedaan hebben bij aanvang van de sessie.De verdere inhoud van de sessie probeer ik zelf wat in te voegen in mijn eigen trainingsschema, maar hoop hem vooral ooit te kunnen gebruiken op het veld. De clinic loonde absoluut de moeite om er bij te zijn, de spierpijn achteraf nemen we er met plezier bij :)!
Sportieve groeten en succes! Andy Van Geffen, FC Borght

Geachte sportliefhebbers,
Gisteren heb ik een sessie bijgewoond van blessurepreventie. Ik ben altijd in voor nieuwe uitdagingen soms blijf ik op mijn honger zitten,maar gisteren was dat zeker het geval niet. Vandaag denk ik er nog steeds aan aangezien de rest van mijn lichaam het gewaar is geworden das toch het teken dat de spieren door de mobiliteit en de flexibiliteit op een bepaalde manier zijn gestimuleerd. Ik ben ervan overtuigd dat deze oefeningen veel meer zullen bijdragen aan een voetballer dan de klassieke kracht trainingen die gekend zijn binnen de atletiek. Je kunt hier aan kracht winnen terwijl je flexibel blijft en het mooiste aan een voetballer is zijn flexibiliteit en behendigheid. Door de huidige krachttraining worden deze 2 punten weggenomen zodat er meer een plank op het veld staat dan een voetballer. Ik kijk al uit naar het vervolg.
vriendelijke groetjes, Fikri Echambit, RB Elzestraat
Wenst u meer te weten te komen over 'Applied Functional Science' en hoe je de principes ervan kan toepassen op jouw sport? Neem ook een kijkje op:
Beweging-in-praktijk: topsport
Beweging-in-praktijk: preventie en revalidatie
DVD: blessurepreventie en krachttraining door mobiliteit en flexibiliteit

Beweging-in-praktijk: Voorbeelden van voordrachten, workshops, seminaries
Voeding en eten: een andere kijk!
Inhoud: Verhoog je energieniveau, eet zonder stress en verbeter je gezondheid!
Fragment: 'De 12 belangrijkste feiten rond voeding zijn niet diegene die je denkt'!
- Er bestaat niet zoiets als goede en slechte voeding!
- De dosis maakt het vergif!
- Er bestaat geen perfect dieet!
- ...
Krijg grip op je metabolisme!
Inhoud: Wat kan je doen om je metabolisme in jouw voordeel te beïnvloeden!
Fragment: 'Neem tussen je maaltijd kleine hapjes gezonde lucht en beschouw zuurstof als een stuk van je maaltijd'!
Veranderen van gezondheidsgedrag, een leidraad voor gezondheidsprofessionelen.
Inhoud: Veel gezondheidsprofessionelen (artsen, diëtisten, verpleegkundigen, kinesitherapeuten) ondervinden veel weerstand wanneer ze, met al de beste intenties, het gedrag van de patiënt/klant willen veranderen. Wat loopt er mis, hoe kan het anders?
Fragment: 'De patiënt is het middenpunt'.
- Actief luisteren.
- Het 'juist begrijpen'.
- Ontdekken wat de patiënt wil zeggen.
- Zonder oordeel.
- Wie is er aan het woord?
'De 10 beste tips voor gezond en blijvend afslanken'!
Copyright © 2018 Beweging in praktijk. All rights reserved
|